Malý – velký příběh. Příběh dvou nejlepších kamarádů, Ondřeje a Šimona

Malý – velký příběh. Příběh dvou nejlepších kamarádů, Ondřeje a Šimona
Foto Martin Vybíral
Další fotky: 
Malý – velký příběh. Příběh dvou nejlepších kamarádů, Ondřeje a Šimona

V tomto týdnu proběhlo v Prostějově základní kolo Čokoládové tretry, soutěže v běhu školou povinných dětí. Na dobu počítačové mládeže bylo přihlášeno poměrně značné množství kluků a holek. Objevil se i mistr světa a stříbrný medailista LOH v hodu diskem Imrich Bugár, což byla jistě výtečná motivace pro malé děti. Ale zpět k příběhu.

Na startu běhu na 200 metrů ročníků 2009 se objevili dva malí chlapci, největší kamarádi, spolužáci ze stejné třídy, spoluhráči z fotbalu. Běželi nezávisle v různých rozbězích a oba své rozběhy vyhráli. OK, to je sice super, ale tady kouzlo příběhu pokračuje. Jeden z nich, Ondřej Hanák, celou soutěž vyhrál v čase 34,28 vteřiny a na druhém místě se umístil jeho kamarád Šimon Vybíral v čase, světe div se, 34,29 vteřiny. Dokážete si to vůbec představit? Rozdíl 0,01 vteřiny! Oba hoši samozřejmě netušili, jaký čas dosáhli, až na závěr při vyhlašování vítězů se tato informace dostala mezi ně. Měli jste vidět tu radost a překvapení! A to si tito dva mladí pánové ani neumí představit vzdálenost, jakou je člověk schopný uběhnout za 0,01 vteřiny, takže to bylo vlastně „ o vršek u PET lahve“ o příslovečná „prsa“ či jakákoliv jiný malý předmět!

Kluci byli nesmírně šťastní za zlatou resp. stříbrnou medaili a nominovali se tímto do krajského kola v Olomouci. Tak jen doufám, že si i tuto soutěž užijí a předvedou boj hodný nejlepších kamarádů!

Ondro, Šímo, kluci držte se!

Martin Vybíral, tatínek jednoho z hochů                                         

Komentáře

Asi tu nikomu nic neříká GDPR. Ta tabulka dětí plná dat narození není úplně košér.

Poslat nový komentář