Daň z nemovitých věcí plaťte prostřednictvím SIPO

Daň z nemovitých věcí plaťte prostřednictvím SIPO
ilustrační foto MMP

Finanční správa zavádí novou možnost platby daně z nemovitých věcí prostřednictvím soustředěné inkasní platby obyvatelstva (SIPO). Pokud bude mít poplatník o tuto službu zájem, vyplní „Oznámení o placení daně z nemovitých věcí prostřednictvím SIPO“ a spolu s dokladem o přidělení spojovacího čísla nebo s aktuálním rozpisem bezhotovostní platby SIPO ho doručí na finanční úřad. Novinka platí od roku 2016 a doklady je nutné odevzdat do 31. ledna 2016.

„Poplatníci, kteří již mají zřízené SIPO a mají zájem o tuto službu, vyplní Oznámení o placení daně z nemovitých věcí prostřednictvím SIPO a k němu přiloží doklad o přidělení spojovacího čísla nebo aktuální rozpis bezhotovostní platby SIPO. Formulář je připraven k distribuci na podatelnách finančních úřadů nebo na www.financnisprava.cz pod záložkou Daňové tiskopisy. Tyto připravené dokumenty poplatník doručí poštou, osobně nebo elektronickou formou příslušnému finančnímu úřadu, u kterého je poplatníkem daně z nemovitých věcí,“ uvedla tisková mluvčí Finančního úřadu pro Olomoucký kraj Veronika Kotullová. Ti, kteří nejsou držiteli spojovacího čísla SIPO a mají zájem o tuto službu, vyplní formulář SIPO, který je k vyzvednutí na pobočkách České pošty nebo na www.ceskaposta.cz. Tento formulář pak odevzdají osobně na kterékoliv poště. Získají spojovací číslo SIPO a dále postupují stejně, jako ti, kteří SIPO již zřízené mají.
„Přihlášení k placení daně z nemovitých věcí prostřednictvím SIPO již na rok 2016 je možné do 31. ledna 2016. Následující roky, i kdyby došlo ke změně výše daně, proběhne placení přes SIPO zcela automaticky,“ uzavřela Kotullová. (red)

Poslat nový komentář