Vláda otevře papírnictví. Koupíme i trenky a dětské boty

Vláda otevře papírnictví. Koupíme i trenky a dětské boty
ilustrační foto https://potreby-kancelarske.eu/

Od úterý by mohla v Česku opět otevřít papírnictví, obchody s dětským oblečením a obuví a také prodejny spodního prádla. České televizi to řekl premiér Andrej Babiš s tím, že to na pondělním jednání schválí vláda. Další uvolňování se podle premiéra příští týden nechystá. Lidé alespoň částečné rozvolnění vítají.

„Nějak těm nahoře nedošlo, že děti potřebují školní potřeby i při on-line výuce. A to, že rostou, stejně, jako jim rostou nohy, taky vládu nezajímá. Koupila jsem sice osmileté dceři boty na netu, ale musela jsem je vrátit, neseděly jí,“ postěžovala si Lenka Novotná. Přibyly jí i náklady na poštovné, které musela zaplatit dvakrát.

Uzavřená papírnictví jsou problémem nejen pro děti. „Posílám velmi často balíky, většinou s křehkým zbožím. Potřebuji bublinkovou folii, kterou sice prodává i pošta, ale ta ji má většinou vyprodanou. Moje maminka zase sháněla úklidový papír do regálů spíže. V papírnictví stojí desetimetrová role pětapadesát korun, v OBI, kde si ho může nechat vyskladnit, sto padesát. To je stovka rozdíl,“ dodala Milada Nováková.

Podle Andreje Babiše by se sortiment měl od zítřka prodávat v kamenných obchodech i supermarketech. Některé z nich prodej uvolnily již minulý týden. (ber)

Poslat nový komentář