Radní diskutovali o systému trvalých parkovacích míst ve městě

Radní diskutovali o systému trvalých parkovacích míst ve městě
ilustrační foto MD

O možnost mít vyhrazeno parkovací stání nedaleko svého domu projevují občané zájem opakovaně. Zatím toto nebylo možné (až na výjimky – držitelé průkazů ZTP/P nebo parkování před provozovnou, případně již dříve zřízená odstavná stání). To se nyní změní.

„Projednali jsme materiál navržený odborem správy a údržby majetku města a odsouhlasili možnost vyhrazení trvalých parkovacích míst pro zájemce v některých prostějovských ulicích. Půjde o ulice, které jsou pro tyto účely rozděleny do zón I a II,“ potvrdil 1. náměstek primátora Jiří Pospíšil.

Jedná se konkrétně o tyto lokality:

I. zóna - Brněnská – podél krajské silnice, Filipcovo nám., Fügnerova, Hlaváčkovo nám. – u Atria, Knihařská,

Pernštýnské nám., Skálovo nám., Žižkovo nám.

II. zóna - Kostelecká – po most, Olomoucká – po most, Plumlovská – po křižovatku se Západní

„Pro získání trvalého parkovacího místa bude třeba vyplnit žádost, která bude dostupná i na webu města, k ní doložit požadované přílohy včetně např. souhlasného vyjádření Dopravního inspektorátu Policie ČR Prostějov a uhradit dle platného ceníku příslušný poplatek. Změna začne platit 01. 05. 2022. Od tohoto data bude možné podávat na magistrátu žádosti. Samotné parkovací místo pak bude stát na kalendářní rok v první zóně 10 tis. korun a v II. zóně 8 tisíc korun,“ doplnil Pospíšil. (red)

Poslat nový komentář