Koním ze Srdéčka se v Pardubicích dařilo

Koním ze Srdéčka se v Pardubicích dařilo
Foto Luboš Jeníček starší

Nedělní odpoledne patřilo v Pardubicích dostihům. Hned tři koně tam vyslal z centrály na Srdéčku u Hvozdu trenér Stanislav Popelka. Domů odjížděla ekipa spokojená, debutant uspěl, mladík uhájil slušnou bramborovku a šestiletá bělka Manorie vybojovala s žokejem Janem Odložilem vítězství.

Ve druhém dostihu dne, Ceně společnosti Enigoo, rovině na 2900 metrů pro 4letá a starší – klisny, běžela Molly. Pro čtyřletou hnědku stáje Plasty Urbánek – Popelka to byl vůbec první start v životě. S žokejem Petrem Foretem v sedle doběhl jedenáctá.

Ve čtvrtém dostihu, Ceně společnosti Falcon Security, proutěných překážkách na 3400 metrů pro 4leté a starší hřebce a valachy vyběhl Moliero. Čtyřletý hnědák stáje EŽ Praha ve svém třetím dostihu v životě uhájil s Dominikou Baranovou skvělé čtvrté místo.

Oba koně jsou z Popelkova chovu, matkou Molly je Mikeila, Modena pak na svět přivedla Moliera. I obě matky, ve své době velmi úspěšné steeplerky, pochází z chovu Stanislava Popelky.

Třetí se na start postavila šestiletá bělka Manorie stáje Cardboard. Ta po tuhém boji zvítězila v Ceně Víno Bujnoch, proutěnkách na 3400 m, pro 4leté a starší klisny. „Nechal jsem ji v oblouku odpočinout, pak jsem mlaskl a bylo to,“ komentoval vítězství žokej Jan Odložil.

Další dostihy, kam ze Srdéčka pojedou hned čtyři koně, budou v sobotu 20. dubna v Brně. (ber)

Poslat nový komentář