Studenti se postarali o novou podobu fasády trafostanice v ulici Janáčkova

Studenti se postarali o novou podobu fasády trafostanice v ulici Janáčkova
foto Magistrát města Prostějova
Další fotky: 
Studenti se postarali o novou podobu fasády trafostanice v ulici Janáčkova

Město pokračuje ve spolupráci se studenty na projektu Street art. V pondělí si od mladých umělců "pomalovanou" trafostanici převzalo.

Radní rozhodli o pokračování zmíněné činnosti na zatraktivnění trafostanic ve spolupráci se společností EG.D, a.s., Brno (dříve E.ON Distribuce, a.s.) a FCC Prostějov. Proto také i letos dali projektu zelenou. Pro barevné zpracování byla vybrána trafostanice v ulici Janáčkova – u hlavního vlakového nádraží. Náklady plně hradilo město Prostějov.

„Jsem velice rád, že se tento nápad v Prostějově ujal. Nové fasády trafostanic ve městě postupně získávají neotřelou podobu. Klasická bílá omítka dostává barevnou geometrickou vizáž. Za dnešní nové pojetí vzhledu trafostanice děkuji studentům, kteří se designem hodlají zabývat také po střední škole. Ve městě je již několik takto esteticky upravených stanic a tato se se ctí k nim řadí,“ uvedl k tématu 1. náměstek primátora Jiří Pospíšil. Jak doplnil, malování omítky běželo v termínu praxe studentů Střední školy designu a módy Prostějov.

Podle náměstkyně primátora Milady Sokolové bude místo samotné také okrášleno zelení: „Nejen zbrusu nové omítky a grafické zpestření, ale toto místo si také zaslouží více zeleně, která bude jistě vítaným doplněním.“

Za malování omítky trafostanice zástupci vedení města studentům předali drobné dárky. Poděkování za skvělou práci studentů připojila také energetička města Prostějova Kateřina Vosičková. (red)

Poslat nový komentář