První play-off: výhra 2:1

První play-off: výhra 2:1
ilustrační foto
Další fotky: 
První play-off: výhra 2:1
První play-off: výhra 2:1
První play-off: výhra 2:1
První play-off: výhra 2:1
První play-off: výhra 2:1

První zápas letošního play-off nám přinesl neuvěřitělně vyrovnané utkání, které se muselo rozhodnout až v prodloužení, které naštěstí dopadlo dobře pro prostějovské hráče. Podle úvodu zápasu, měl být tento mač se Vsetínem pro Jestřábi procházka růžovým sadem, což se ale nevyplnilo a byla to spíš noční můra plná promarněných šancí.

 

Oba týmy vstoupily do zápasu s velkou vervou. Hrál se velmi pohledný a dynamický hokej. Jestřábi se ujali vedení už v druhé minutě. Po sérii několika střel se k puku dostal Osina, který parádně obešel gólmana, který mu ale v poslední chvilce vyrazil puk. Na ten si ale dosáhl Jakub Čuřík a zakončil do prázdné branky. A nápor domácího celku pokračoval. V další velké šanci se octnul Petr Žajgla, který ale branku přestřelil. Velký problém dnes dělaly Jestřábům přesilovky. V těch se nedokázali domácí vůbec prosadit a nějak výrazněji ohrozit vsetínskou klec. Vyrovnání přišlo v 14. minutě. František Zúbek si najel od mantinelu a dotlačil puk před sedláře. Ten společně s obráncem se snažili puk zalehnout. Naneštěstí se ale kotouč ze závaru dostal a doklouzal až Hešovi, který přesnou střelou pod víko překonal ležícího sedláře.

Úvod druhé třetiny opět patřil domácím. Postupem času ale začali Jestřábi tropit čím dál více chyb a to se projevilo v celkovém hokejovém projevu. Zlom v utkání mohl nastat po faulu Pašky, který dostal trest 5minut + do konce utkání. Do toho se ještě přidalo vyloučení Kolibára, který obdržel 2 minuty za podražení. Přesilovka 5 na 3 se ale hostům nepovedla. Jediná vážná střela skončila na břevně.

Tak jak v úvodu první a druhé třetiny, i v úvodu třetího dějství byli aktivnější domácí. Postupem času jako by jim došli síly a iniciativu převzali domácí. Obě strany si vypracovaly několik pohledných šancí a vyslaly tvrdé střely, ale ani jedna ne a ne projít přes brankovou čáru a hra tedy musela pokračovat do prodlužení.

 

V prodloužení se hrálo nadmíru opatrně. Jakákoliv chyba by mohla mít fatální následky. Nervy drásající prodloužení ukončil tvrdou dorážkou Stejskalovy střely Ivo Peštuka. LHK Jestřábi Prostějov – HC Vsetín 2:1.

 Sestavy:

LHK Jestřábi Prostějov: Sedlář - Kumstát, Doseděl, Osina, Kolibár, Peštuka, Paška, Tomiga, Finkes - Stejskal, Duba, Smejkal - Mikšovský, Žajgla, Černý - Čuřík, Šebek, Ševčík - Stráněl, Meidl, Mašek

VHK Vsetín: Hromada - Farda, Heš, Spitzer, Bezuška, Pelc, Hoďa, Žabčík, Mečiar, Zúbek, Vaněk, Sprušil, Korčák, Hruška O., Hruška P., Holík, Bessonov, Kajaba, Dědek, Hambálek

 

-vil-

 

Poslat nový komentář