Laura Padrnosová je a není mistryní republiky v judu

Laura Padrnosová je a není mistryní republiky v judu
Foto Zdeněk Gottwald
Další fotky: 
Laura Padrnosová je a není mistryní republiky v judu

V Ostravě 4. a 5. listopadu 2023 proběhl pro judisty závěr sezóny v podobě Mistrovství republiky pro kategorie U14 a U16. V sobotu 4. listopadu v kategorii U14 měl Sokol I Prostějov tři medailové naděje.

Zuzana Šindelářová ve své nejpočetnější váhové kategorii hned v prvním kole nezvládla duel s pozdější finalistkou. Ani v opravách se jí nedařilo a vypadla bez umístění. Druhým zástupcem byl Matěj Kolář, který ve své váze prošel suverénně až do bojů o medaile. Dveře do finále mu zavřel soupeř z Olomouce. V boji o třetí místo Matějovi došly síly, a tak se musel spokojit s děleným 5. místem.

„Naší největší medailovou nadějí byla Laura Padrnosová, která očekávání beze zbytku naplnila a ve své váze nedala soupeřkám šanci. V posledním zápase se postavila proti kamarádce Sofii Maradové z klubu Orel Židlochovice, která na zahraničních zápasech hostuje za Prostějov. Obě se velmi dobře znají a vždy mají vyrovnané zápasy. Dnes měla více štěstí Sofie a Laura prohrála. Počítali jsme už s tím, že Laura je druhá. Obě holky měly tři výhry, ale vzájemným zápasem Laura prohrála, tak jí mělo připadnout druhé místo. Při vyhlašování nám bylo sděleno, že si Laura přebírá titul mistryně republiky. I přes údiv proběhl ceremoniál a předání medailí. Při odjezdu z Ostravy nám volal pořadatel, že se spletli, došlo k chybě a jestli se vrátíme vyměnit si medaile. Připadali jsme si jako ve známém filmu, přitom nikdo netrval na opakování ceremoniálu a holky už neměly tak dobrý pocit ze závodů. Na tak velké, a pro české judo významné, soutěži by k něčemu takovému nemělo docházet," posteskl si trenér judistů Zdeněk Gottwald.

Druhý den 5.11. v kategorii U16 za Sokol I Prostějov závodily dvě judistky, Barbora Vítková a Pavla Bohanosová, obě ve stejné váhové kategorii. „Počítali jsme po perfektní sezóně s Bárou na medaili, první zápas krásně vyhrála, v druhém kole nestačila na soupeřku a v opravách zopakovala neúspěch. Obsadila tak 7.místo. Pavla Bohanosová prohrála hned první zápas, ale dostala se do oprav, kde se pěkným výkonem prokousala, až do boje o třetí místo. Tam už soupeřce nestačila a obsadila tak dělené 5.místo," doplnil trenér. (Zdeněk Gottwald).

Poslat nový komentář