Keltská noc se letos neuskuteční. Přesouvá na rok 2022!

Keltská noc se letos neuskuteční. Přesouvá na rok 2022!
ilustrační foto Keltská noc

Ještě před pár dny věřili pořadatelé Keltské noci 2021 v zázrak, a to že letošní festival se bude konat. Nyní duše Keltské noci Tomáš Somr oznámil, že festival se přesouvá na příští rok.

„Několik měsíců jsme doufali, sháněli informace, byli ve střehu. Bohužel doteď nevíme, zda by se mohly konat letní festivaly, těch negativ, nejasností a otazníků je stále tolik, že již nemůžeme dále otálet s rozhodnutím a čekat na zázrak. Diagnóza tedy zní, že Keltská noc 2021 se přesouvá na 22. - 23. 7. 2022,“  říká Tomáš.

Pořadatelé se potýkají s celou řadou problémů, včetně finančních. „V současnosti nemáme ani jednoho soukromého sponzora, všichni mají ekonomické problémy a nemohou podporovat kulturu, a my tak potřebujeme alespoň 1200 platících diváků, abychom to finančně ustáli. Navíc doteď neznáme podmínky pro zahraniční umělce, za jakých budou moci přicestovat, co s případnou karanténou atd.,“ doplňuje některé z mnoha problémů.

Jako základ programu KN 2022 chtějí pořadatelé ponechat letošní program.

„Držme se a doufejme, že už je to opravdu poslední rok, který nás takto omezuje v normálním žití,“ doplňuje Tom Somr za organizační tým KN. (ber)

 

Poslat nový komentář