Návrat k Josefkolu 2012 prostřednictvím fotografií

Muzeum kočárů navštívil i prezidentský manželský pár.
Muzeum kočárů navštívil i prezidentský manželský pár.

 

Mozaika z Josefkolu 2012 – tak nazvali autoři ze Spolku Prostějovských fotografů výstavu, která je v současné době instalovaná v nově otevřeném depozitáři Muzea kočárů v Čechách pod Kosířem. Výběr ze stovek snímků, které vznikly v průběhu celé dvoudenní akce Josefkol 2012 připravili Josef Franc, Dušan Věženský a Karel Zvěřina.

Hledáčkem svých fotoaparátů zachytili prostějovští fotografové dvoudenní dění v zámeckém parku v Čechách pod Kosířem, v Muzeu kočárů, v Hasičském muzeu i všude tam, kde se něco kolem festivalu řemesel dělo. Výstava, která zdobí nově otevřený depozitář se smutečním kočárem největším a nejzdobnějším svého druhu v České republice, bude přístupná až do konce turistické sezóny, to je do konce října, a je jen první vlaštovkou v zachycení tak rozsáhlé nadregionální akce, jakou Josefkol bezesporu je. Z celé akce vznikne stejně jako v loňském roce také videozáznam i další dokumenty, které budou postupně předkládány veřejnosti.

Jednou z nejbližších příležitostí, kdy je možné si výstavu prohlédnout, je mimo jiné i unikátní koncert Štěpána Raka, Jana Matěje Raka a Alfréda Strejčka, který se uskuteční v novém depozitáři Muzea kočárů v Čechách pod Kosířem v sobotu 6. října od 19.00 hodina. Je však nutno pro velký zájem závazně objednat vstupenky předem, více informací na webových stránkách Muzea kočárů.

(jap)

Poslat nový komentář