Marinovaná kuřecí prsa s nektarinkou a sýrem / Pechuga de pollo adobada con nectarinas y queso

Foto: Z kuchařky Kateřiny Francové
Foto: Z kuchařky Kateřiny Francové
Další fotky: 
Foto: Z kuchařky Kateřiny Francové

Jednoho sobotního večera jsem k sobě na večeři pozvala dvě kamarádky. V plánu jsem měla připravit něco ve stylu kuřecího plátku s broskví, jak jsem to znala z českých restaurací. Jenže na čerstvé broskve jsem nikde nenarazila, tak jsem se je rozhodla nahradit nektarinkami.

Doba přípravy: cca 45 - 60 minPočet porcí: 3

Suroviny:* 3 kuřecí prsa* 2-3 nektarinky* 100 g strouhaného sýra mozzarela* 2 lžíce olivového oleje* lžíce sušené pažitky* 2 stroužky česneku (rozmačkaný)* sůl, pepř* 1-2 lžíce kari* lžíce sladké sojové omáčky* 4 kapky chilly omáčky* lžička koření na čínu* lžička grilovacího koření

Příprava:Připravíme si marinádu z olivového oleje, kari, sojové omáčky, koření na čínu, grilovacího koření, rozmačkaného česneku, pažitky, chilly omáčky, soli a pepře. Kuřecí prsa naklepeme a vložíme do marinády. Necháme v lednici uležet až na 24 hodin. Kuřecí plátky rozložíme do zapékací mísy vymazané olejem a vylité trochou vody. Nektarinky nakrájíme na čtvrtky a poklademe je na maso. Vložíme do trouby předehřáté na 220 stupňů a pečeme tak dlouho, než maso nezměkne (cca 30-40 min). Nakonec posypeme sýrem a zapékáme dalších 5 minut. Podáváme s bramborovou kaší nebo hranolkami.

Autorka receptu: Kateřina Francová

Poslat nový komentář