Vánoce skončily, zapomeňte...

Vánoce skončily, zapomeňte...
ilustrační foto
Další fotky: 
Vánoce skončily, zapomeňte...

Rok 2013 sice ještě není u konce, ale protože Silvestra nemám ráda, tak pro mě dnešním dnem svátky skončily. Což je čas k bilancování. Příjemnému bilancování... Příjemnému především proto, že jsme se všichni sešli, zřejmě jsem byla hodná, neboť Ježíšek byl štědrý, tři dny jsem se mohla těšit z vnučky... A řeknu vám, když vás takový čtyřletý prcek vezme kolem krku a řekne – babi, já tě mám láda – pak poznáte, že i opětovaná láska bolí... Krásně bolí...

Bylo nás v našem miniaturním bytě tolik, že jsme se k jednomu stolu nevešli, ale nikomu to nevadilo. Vypilo se několik dobrých lahví, povídalo se a vzpomínalo, hrály se karty (karetní hra pro čtyři hráče zvaná „zahrádky“ má v naší rodině mnohaletou tradici), koukali jsme na televizi (pohádku S čerty nejsou žerty jsme viděli na třech stanicích), ale nejvíc stejně kvůli nejmladší člence rodiny běželo dětské „Déčko“ (vílu Ariel umím nazpaměť).

Jsem zapřisáhlý patriot a ráda se chlubím naším krásným městem. Když jsme se 27. prosince vydali na náměstí, nebylo moc čím se pochlubit. Zvonička štěstí už před radnicí nestála, stánky se pomalu rozebíraly a většina z nich byla stejně zavřená. Nálada se mi spravila ve Školní ulici, protože malba židovské uličky na hradbách vypadá líp, než bezprostředně po dohotovení, ty barvy nějak vyzrály a namalovaná ulička vypadá docela autenticky.

Úplně mě ale rozhodila náhoda. Díky ní vyvstala nutnost sehnat redukci do zásuvky, aby se dala použít anglická zástrčka. V OBI ji neměli a všechny ostatní prodejny s elektromateriálem měly přes svátky zavřeno. Asi nikoho nenapadlo, že by někdo mohl něco z elektromateriálu potřebovat...

Já kvůli výše zmíněné nechuti k poslednímu dni v roce Silvestra slavit nebudu, to raději ten den věnuji přípravě přehledu nejdůležitějších událostí, které se v Prostějově v roce 2013 staly. A budu se s vámi těšit na shledanou první den roku 2014. (ok)

 

Komentáře

Co to je za článek ?? :D

To vypadá hůř než kdybych to psal já a to jsem ze slohu nebyl nikdy oceněn dobrou známkou. Větná skladba a vůbec udržení tématu v souvětí je v tomto článku velký problém.

 

S pozdravem Váš občasný čtenář.

Poslat nový komentář