I mimozemšťané mají rádi pohádky

I mimozemšťané mají rádi pohádky
Foto CMG Prostějov
Další fotky: 
I mimozemšťané mají rádi pohádky
I mimozemšťané mají rádi pohádky
I mimozemšťané mají rádi pohádky

Informační centrum pro mládež (ICM) Prostějov a budova Cyrilometodějského gymnázia se v pátek 4. dubna proměnily na velký Kosmoservis, ve kterém se to po celý večer až dlouho do noci hemžilo mnoha mimozemšťany. A to všechno díky tomu, že se ICM Prostějov již po sedmé zapojilo do Noci s Andersenem.

V první dubnový páteční podvečer bylo v prostějovském ICMku rušno. Jen si to představte! Bylo potřeba vybudovat velký kosmoservis, v němž by bylo možné opravovat vesmírné lodě. Jen co byly přípravy dokončeny, už se scházeli první pomocníci. Každý si přinášel spacák a karimatku, mnozí i pohádkovou knížku. Tuto noc se rozhodlo strávit v našem Kosmoservisu dvacet tři dětí z nejrůznějších planet.

Ze začátku to vypadalo na klidný večer, ale pak se stala ta nehoda. Hned v sousedství přistála, nebo lépe řečeno ztroskotala, vesmírná loď, ze které vylezly dvě mimozemšťanky – Lumimi a Lamimi. Nejprve jim dělalo problém se v Kosmoservisu domluvit – zkoušely použít nejrůznější jazyky, až nakonec zjistily, že jsou v České republice, a tak to zkusily česky. Šlo to sice ztuha, ale podařilo se jim vysvětlit, že jsou z planety, kde mají rádi pohádky. Při ztroskotání ztratily všechno palivo a teď nemohou odletět, i když jim v Kosmoservisu loď opraví. Protože však všechny děti znají pohádky, podařilo se jim získat kouzelné pohádkové hvězdy, které Lumimi a Lamimi potřebovaly jako palivo do své vesmírné lodě. Společně si také zahráli hry a spolu s Lamimi se naučily vyrábět raketku na gumičce.

„Hlavní téma programu „pomoc mimozemšťanům, kteří ztroskotali“ vymyslely naše dobrovolnice Lucie z Francie a Laura z Německa, které v Prostějově působí v rámci Evropské dobrovolné služby,“ doplnila k programu Kateřina Opatrná, vedoucí ICM Prostějov, „protože česky umí jen trochu, skvěle zvládly roli mimozemšťanek, které se snažily s dětmi domluvit i rukama a nohama.“

Během večera nechyběla ani prohlídka vesmírné lodi či svačinka z pohádkové planety. Potom už ale bylo spousta hodin, a tak se všichni podívali na krátký „vesmírníček“, zalezli si do spacáků a před spaním poslouchali pohádku z vybrané knížky. Ráno na všechny čekala dobrá buchta, čaj a také vytištěná fotka na památku. (ko)

Poslat nový komentář