Návštěvnické zázemí v Kolářových sadech postupně roste

Návštěvnické zázemí v Kolářových sadech postupně roste
Foto MMP

Dokončovací práce, které přibrzdily klimatické podmínky, budou brzy finišovat. Jde o mobilní buňku s dřevěným opláštěním a zpevněné plochy. Bude třeba vybudovat přípojky kanalizace, vodovodní přípojky a napojení na síť elektro. Součástí je i posezení pro návštěvníky Kolářových sadů.

V souvislosti se stavbou se vyskytly takzvané více a méně práce ve výši 180 tisíc korun, jejichž financování zastupitelé na svém prosincovém jednání odsouhlasili.  Hovoří o nich náměstek primátora Jiří Rozehnal: „Projektová dokumentace pro stavební povolení a zadání stavby neřešila speciální vybavení návštěvnického zařízení spočívající v instalaci nabíječky kol, servisního stojanu pro kola, informační tabule, treláže pro popínavé rostliny a jejich osazení. Taktéž byly nutné úpravy elektroinstalace, aby při případném napojení druhého uživatele nebyla zařízení uvnitř prefabrikované buňky WC, která je kompletní dodávkou. Dále se jedná také o výsadbu popínavých rostlin a podrostového záhonu.“

Zhotovitelem akce je Prostějovská stavební společnost – PROSTAS, s.r.o., Prostějov. Cena za dílo činila 1.3 milionu korun (vč. DPH). "Z Olomouckého kraje Statutární město Prostějov získalo dotaci přes 405 tisíc korun", dodala náměstkyně primátora Milada Sokolová. (red)

Poslat nový komentář