Stavební úpravy Krasického rybníka budou provádět Ekostavby Brno

Stavební úpravy Krasického rybníka budou provádět Ekostavby Brno
Foto MMP

Rada města Prostějova má jasno v tom, která firma se pustí do úprav Krasického rybníka. Jako ekonomicky nejvhodnější vybrala ze sedmi oslovených firem nabídku společnosti Ekostavby Brno a.s. Předmětem plnění této veřejné zakázky je úprava hráze rybníka v Krasicích.

„Konkrétně jde o vysvahování a zpevnění břehů i hráze kamenným pohozem. Bude vybudována nová spodní výpusť s vypouštěcím potrubím, na přítoku budou vybourány a znovu vybudován vtokový objekt, rozdělovací šachta a čelo na výtoku propustku. Opravena bude také usazovací jímka a vyčištěna odpadová potrubí. Součástí bude údržba zeleně, odstraní se nevhodné náletové dřeviny a vysadí vodní rostliny,“ uvedl již před časem první náměstek primátorky Zdeněk Fišer s tím, že zadávací řízení probíhá v režimu zjednodušeného podlimitního řízení, který odpovídá předpokládané hodnotě veřejné zakázky, která je 3,1milionu korun (bez DPH).

Předpokládaný termín zahájení stavebních prací je od 1. 3. 2017. Požadovaný termín dokončení díla je nejpozději do 30. 9. 2017. Stavební práce budou financovány z prostředků města a současně je podána žádost na dotaci na Ministerstvo zemědělství ČR. (red)

 

Komentáře

No jen aby to nedopadlo tak jako ve Veleslavínské ulici,také byla vybrána ekonomicky nejzajímavější nabídka a je z toho ,,Stavba roku"

Poslat nový komentář