Po Prostějově jezdil pod vlivem extáze

Po Prostějově jezdil pod vlivem extáze
ilustrační foto

Prostějov – Jedenáctým případem drog za volantem se zabývají od soboty prostějovští policisté. Při silniční kontrole přistihli velmi mladého řidiče, který řídil pod vlivem návykových látek.

Za první tři týdny v letošním roce se jedná už o 11 případ. V sobotu 12. ledna 2013 zastavila policejní hlídka vozidlo tovární značky Škoda Favorit na ulici Průmyslová v Prostějově. Za volantem seděl teprve dvacetiletý řidič. Policisté u mladého řidiče provedli dechovou zkoušku na alkohol, která měla negativní výsledek, ovšem test na návykové látky ukázal opačné výsledky. Mladíkovi test prokázal pozitivitu na amphetamin, methamphetamin a extázi. Po poučení se řidič odmítl podrobit lékařskému vyšetření, spojenému s odběrem biologického materiálu. Policisté řidiči na místě zadrželi řidičský průkaz a nyní je podezřelý ze spáchání přestupku na úseku bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.

Z nového roku neuplynul ještě ani celý jeden měsíc a prostějovští policisté už řeší šestnáctý případ řízení vozidla pod vlivem alkoholu, omamných nebo psychotropních látek. Za rok 2012 Policie Prostějov řešila celkem 73 případů, kdy byli řidiči přistiženi s návykovými látkami za volantem.

(red)

 

Poslat nový komentář