Lupič a vyděrač si obvinění převzal ve vazbě

Lupič a vyděrač si obvinění převzal ve vazbě
ilustrační foto

Prostějovští kriminalisté zahájili trestní stíhání 28letého muže z Olomoucka, kterého obvinili ze spáchání zločinů loupež a vydírání. Vloni v červenci v Prostějově ukradl 25letému muži z Vyškovska vůz a vydíráním ho chtěl připravit o peníze.

„Mladíkovi nejdřív mu pod pohrůžkou násilí ukradl klíče a doklady od půjčeného vozu a mobil. Vozidlo si odvezl a za jeho vrácení požadoval splátku 35tisícového dluhu za jiného muže. Následujícího dne ho kontaktoval se dvěma zatím neznámými osobami a pod příslibem vrácení vozidla vylákal do jednoho z domů v Prostějově. Tam po něm pod pohrůžkou násilí opět požadovali úhradu 35tisícového dluhu. Když odmítl, přinutili ho k podepsání prázdné směnky,“ informovala policejní mluvčí Irena Urbánková s tím, že mladík z obavy o život směnku podepsal.

Kriminalisté zjistili, že protiprávního jednání se dopustil 28letý muž z Olomoucka, který si usnesení o zahájení trestního stíhání pro zločiny loupež a vydírání převzal ve vazební věznici v Olomouci, kde se nachází pro jinou trestnou činnost.

Za oba trestné činy mu hrozí hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi. Ve věci nadále probíhá vyšetřování. (red)

Poslat nový komentář