POZOR! Poláci propustili pedofilního vraha, může prý být i v Česku!

POZOR! Poláci propustili pedofilního vraha, může prý být i v Česku!
ilustrační foto

Polský pedofilní vrah Mariusz Trynkiewicz (52) byl minulé úterý propuštěn z vězení v Rzesówě. Podle Poláků se zřejmě z obavy před lynčováním zdržuje někde v Česku nebo na Slovensku.

Mariusz Trynkiewicz začal s únosy a zneužíváním malých chlapců na začátku 80. let, když byl na vojně. Za první sérii případů jej vojenský soud poslal na rok do vězení. Trest mu však byl přerušen, aby se mohl postarat o nemocnou matku. Tehdy spáchal své nejhorší skutky, když unesl, zneužil a zavraždil čtyři chlapce ve věku od 11 do 13 let. Soud mu pak v roce 1989 udělil čtyřnásobný trest smrti, ten byl ale v Polsku zrušen po pádu komunistického režimu a doživotí tehdejší polské právo neznalo. Trest mu tak nejvyšší soud změnil na 25 let.

Podle polského deníku Fakt dostal Trynkiewicz novou identitu, pas, byt a prostředky na živobytí. Na místě nového pobytu ho už nikdo nebude hlídat, má jen povinnost telefonicky se hlásit polské policii.

Polská média viní úřady své země z pomalosti a nezodpovědnosti, která podle nich může stát životy dalších nevinných dětí. Zákon, který by je před podobně nebezpečnými devianty ochránil i poté, co si odsedí trest, nabude platnosti až několik dní po uplynutí Trynkiewiczova trestu. (red)

 

Poslat nový komentář