Při požáru domku zemřela stará paní

Při požáru domku zemřela stará paní
ilustrační foto
Další fotky: 
Při požáru domku zemřela stará paní
Při požáru domku zemřela stará paní
Při požáru domku zemřela stará paní

V noci z pátku na sobotu došlo z dosud nezjištěných příčin k požáru domu v Jezernici na Přerovsku. V ruině domku posléze hasiči našli ohořelé torzo lidského těla. S největší pravděpodobností jde o čtyřiaosmdesátiletou ženu, které dům patřil.

O požáru, viditelném z velké dálky, informovali hasiče svědci krátce po čtvrté hodině ranní. "Obdrželi jsme informace, že v objektu se může nacházet jeho obyvatelka. Hasební práce byly velmi ztíženy velkým množstvím různého skladovaného materiálu před i uvnitř objektu," sdělil mluvčí hasičů Zdeněk Hošák s tím, že se jednalo převážně o odpad.

Operační středisko postupně povolalo profesionální jednotky hasičů z Lipníku nad Bečvou a Hranic, které za posílili dobrovolníci z Jezernice, Lipníku nad Bečvou a Hranic. V následujícím čase poté vyjely další jednotky - profesionální stanice Přerov, dobrovolní hasiči z Oseku nad Bečvou a Týna nad Bečvou.

Hasiči provedli dohašování menších ohnisek, vynesli velké množství požárem poškozeného materiálu a museli rozebrat část vyhořelé střechy. "V průběhu vyklízení požárem zasažených prostor, zaplněných velkým množstvím odpadků a dalšího materiálu, jsme nalezli v jedné z nejvíce požárem zasažených míst ostatky lidského tělo. S největší pravděpodobností se jedná o obyvatelku domu, kterou jsme od ranních hodin hledali," dodal Hošák. Zprávu potvrdili i policisté. "Zda se jedná o čtyřiaosmdesátiletou majitelku domu, prokáže nařízená soudní pitva," konstatovala mluvčí Marie Štrbáková.

Podle nejnovějších informací se ale dům nevzdal. Hasební práce pokračovaly i v neděli ráno. "Policie ČR dnes ráno informovala operační středisko hasičů o nebezpečí znovu vznícení několika trámů. Hasiči na místě zjistili, že i přes včerejší několikahodinové vyklízení vyhořelého materiálu, zůstalo poměrně hodně materiálu ve stropech, sloužící jako zateplení. Jedná se tedy především o slámu v mezistropním prostoru, který bude nutné strhnout," informoval dnes mluvčí Hošák, podle kterého si velitel zásahu na pomoc povolal další jednotky z řad dobrovolníků. "Vzhledem k tomu, že zásah bude nutno provádět převážně v dýchací technice, byl povolán chemický speciál s dýchací technikou. Hasiči provedou kompletní odkrytí stropní části a vynosí nebezpečný hořlavý materiál," popsal další postup. (red)

Poslat nový komentář