Jeden bez řidičáku, druhý zfetovaný

Jeden bez řidičáku, druhý zfetovaný
ilustrační foto

Dobrodruhů se na silnicích vyskytuje stále víc. Stále víc jich také uvízne v síti policejních kontrol. Stejně jako dva mladí muži, které muži zákona chytili včera. Jeden jezdí bez řidičáku, druhý pod vlivem marihuany.

„Krátce po jedné hodině odpoledne kontrolovali policisté na komunikaci mezi obcemi Olšany u Prostějova – Držovice, pětadvacetiletého řidiče vozidla Škoda Octavia. Při kontrole zjistili, že řidič má rozhodnutím Magistrátu města Prostějova uložen zákaz řízení všech motorových vozidel až do září roku 2015. Na místě mu další jízdu zakázali,“ popsala první případ policejní mluvčí Irena Urbánková. Mladík je podezřelý ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který mu hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.

O hodinu později na stejné silnici kontrolovali policisté řidiče vozidla Škoda Octavia. U pětadvacetiletého muže byl test na omamné a psychotropní látky Drugwipe 5 S pozitivní na cannabis. Po poučení se řidič dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření, spojenému s odběrem biologického materiálu v nemocnici. Policisté mu na místě další jízdu zakázali. Nyní je podezřelý ze spáchání přestupku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. (red)

Poslat nový komentář