Nemocniční sebevrah se znovu ozval. Chce se zabít daleko od lidí

Nemocniční sebevrah se znovu ozval. Chce se zabít daleko od lidí
ilustrační foto

I nadále trvají v olomoucké fakultní nemocnici policejní opatření kvůli sobotním e-mailům údajného sebevraha. Policie střeží urgentní příjem, kde si chtěl anonym vzít život. Z noci na pondělí však zaslal do nemocnice další vzkaz, ve kterém změnil své vyjádření. Svůj čin hodlá udělat jinde, beze svědků a ohrožení jiných lidí.

Fakultní nemocnice dostala v sobotu nejprve tři e-maily, ve kterých neznámý člověk informoval, že hodlá spáchat sebevraždu v prostorách nemocnice, aby mohly být jeho orgány po smrti využity k transplantaci. Nemocnice kontaktovala policii, musela také přeorganizovat péči v ambulantních prostorách u urgentního příjmu, kde mělo podle informací z e-mailů v sobotu v podvečer k sebevraždě dojít. Posílila také interní bezpečnostní službu.

„V noci na dnešek jsme dostali další e-mail, ve kterém je uvedeno, že pisatel hodlá svůj čin uskutečnit daleko od civilizace a že nechce ohrozit nikoho dalšího. Opět jsme samozřejmě tuto zprávu předali policii. Po dohodě s ní zatím zůstávají bezpečnostní opatření v platnosti," uvedl v pondělí mluvčí nemocnice Egon Havrlant.

Urgentní příjem, kde podle původních e-mailů chtěl pisatel svůj čin údajně uskutečnit, střeží policie od sobotního odpoledne. Policisté se k případu nechtějí příliš vyjadřovat. Mluvčí Irena Urbánková v pondělí pouze vzkázala, že na něm stále pracují.

Podle ČTK případ policie nevyšetřuje pro spáchání žádného trestného činu. Nejde tak například ani o šíření poplašné zprávy. (ber, čtk)

 

Poslat nový komentář