Partnerské neshody vyústily v několik trestných činů

Partnerské neshody vyústily v několik trestných činů
ilustrační foto

Oznámení o případu přesahujícím státní hranice České republiky přijali plumlovští policisté počátkem prosince minulého roku. Dle třiačtyřicetiletého oznamovatele z Prostějovska mu jeho devětatřicetiletá přítelkyně měla při dovolené na Slovensku ukrát auto a tablet. 

"Při společné dovolené na slovenských horách po vyhrocení vzájemného sporu mu měla odcizit tablet značky iPad v hodnotě 16 tisíc korun. Dále se měla neoprávněně zmocnit klíčů a následně i jeho vozidla značky Audi v hodnotě bezmála 600 tisíc korun. Vozidlo žena muži poté, co je muž nedaleko vyhledal, dobrovolně vydala. Po společném návratu do obce na Prostějovsku měla žena muži v jeho domě dále odcizit mobilní telefon a dálkové ovládání garážových vrat," konstatoval policejní mluvčí František Kořínek s tím, že během prověřování všechny uvedené věci žena poškozenému vydala.

Přesto je podezřelá ze spáchání přečinu porušování domovní svobody, přečinu krádež a přečinu neoprávněné užívání cizí věci. V případě odsouzení by ženě za uvedená jednání hrozil trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta. "Protože však poškozený vzal zpět svůj souhlas s trestním stíháním podezřelé, bylo další prověřování věci policejním orgánem odloženo," dodal Kořínek. (red)

 

Poslat nový komentář