Během čtyř dnů skončili tři opilci na záchytce

Během čtyř dnů skončili tři opilci na záchytce
ilustrační foto

V době od 27. do 30. října 2017 byly odvezeny tři osoby na záchytku. Ke všem vyjížděli prostějovští strážníci.

První podnapilý byl zjištěn hlídkou na Žižkově náměstí. „Ležící padesátiletý muž z důvodu značné opilosti nemohl stát na nohou. Pokřikoval, plival na chodník a rozhazoval na zem papírky vytažené z kapes. Orientační dechovou zkouškou u něj bylo naměřeno 2,76 promile alkoholu v dechu," popsala první případ strážník Tereza Greplová.

Druhý den řešili strážníci podobný případ, tentokrát se jednalo o podnapilého zákazníka v jedné z provozoven. Ten upadl ze židle na zem a nehodlal z místa odejít. Strážníci na místě zjistili dvaatřicetiletého muže. Provedená dechová zkouška u něj prokázala 3,48 promile alkoholu v dechu.

K třetímu případu vyjížděla hlídka v pondělí 30. října v odpoledních hodinách. Oznámena byla drobná krádež v supermarketu Kaufland. Přestupku proti majetku se dopustil čtyřiatřicetiletý bezdomovec. "Během necelé hodiny jej strážníci řešili dvakrát za krádež v obchodě. Na prodejně zkonzumoval potraviny a alkohol a poté prošel pokladní zónou bez zaplacení. Při druhém setkání byl již dotyčný ve stavu, kdy rovněž nekontroloval své chování. Nadýchal 2.07 promile alkoholu v dechu. I v tomto případě rozhodli strážníci o umístění podnapilé osoby do protialkoholní záchytné stanice v Olomouci, k odeznění akutní intoxikace alkoholem," dodala Greplová.

Před samotným převozem byl ve všech případech na místo přivolán lékař k posouzení zdravotního stavu opilých osob. Nocleh na záchytce přijde dotyčnou osobu na 2500 Kč a přeprava převozní sanitkou na 1500 Kč. Přestupky, kterých se všichni pánové dopustili, dořeší příslušný správní orgán. (red)

 

Ilustrační foto: MP

Poslat nový komentář