Kouřit na zastávkách zakazuje zákon. Dávejte si pozor!

Kouřit na zastávkách zakazuje zákon. Dávejte si pozor!
ilustrační foto

16. února zasahovali prostějovští strážníci u dvou případů kouření na zastávkách MHD. Oba pánové měli navíc problémy s občanským průkazem.

Při dohledu na veřejný pořádek si strážníci v ranních hodinách povšimli osoby kouřící v zastřešené zastávce. V dotyčném byl zjištěn sedmatřicetiletý muž, který byl hlídkou upozorněn na přestupkové jednání. "Během projednávání celé situace se muž rozhodl místo opustit a nastoupil do právě přijíždějícího autobusu MHD. Se slovy, že nebude čekat, protože má na spěch a občanku si vyzvedne na služebně, odjel pryč," uvedla strážník Tereza Greplová s tím, že muž se po  dvou hodinách dostavil na služebnu. Strážníci muže poučili, že svým jednáním porušil nejen tzv. Protikuřácký zákon ale i zákon O občanských průkazech. Oba přestupky byly předány k dořešení příslušnému správnímu orgánu.

V dopoledních hodinách, při kontrolní činnosti a dohledu na veřejný pořádek v okolí drozdovického rybníka, zpozorovala hlídka dva bezdomovce sedící na lavičce v autobusové zastávce. "Pánové popíjeli víno v místě, kde to zakazuje vyhláška města - O požívání alkoholických nápojů na veřejném prostranství a kouřili v zastřešené zastávce. Na přestupkové jednání byli hlídkou upozorněni. Při zjišťování totožnosti jeden z nich, předložil hlídce značně poškozený občanský průkaz. Tím se sedmatřicetiletý muž dopustil i přestupku proti zákonu O občanských průkazech. O tom strážníci muže poučili," dodala Greplová. Z místa byla dvojice následně vykázána a celá záležitost postoupena k řešení příslušnému správnímu orgánů. (red)

 

Poslat nový komentář