Opilého řidiče napráskal anonym

Opilého řidiče napráskal anonym
ilustrační foto

Dne 4. října v ranních hodinách přijali prostějovští strážníci na lince 156 anonymní oznámení o řidiči osobního vozidla, který každý den ráno požije v restauraci alkohol a poté usedne za volant a odjede. V době oznámení se dotyčný nacházel v restauraci. Na místo byla k prověření oznámení vyslána hlídka.

„Uvedený muž po odchodu z podniku nastoupil do auta a započal jízdu. Hlídkou bylo vozidlo zastaveno a řidič byl vyzván k prokázání totožnosti a k provedení orientační dechové zkoušky. Čtyřicetiletý muž při dechové zkoušce nadýchal 2,16 a 1,97 promile. Při zjišťování totožnosti předložil hlídce neplatný občanský průkaz," uvedla strážník Tereza Greplová.

Strážníci muže poučili o spáchání přestupku proti zákonu o občanských průkazech. Přestupkové jednání bylo postoupeno k projednání příslušnému správnímu orgánu. Dále byl muž poučen, že je svým jednáním podezřelý ze spáchání trestného činu řízení pod vlivem návykové látky. Hlídkou byl vyzván k setrvání na místě do příjezdu Policie ČR. Záležitost byla předána policistům k dalším úkonům. (red)

Ilustrační foto: MP

Poslat nový komentář