Jel rychle a pod vlivem

Jel rychle a pod vlivem
ilustrační foto

V neděli 10. února 2019 před desátou hodinou v Klenovicích na Hané změřili policisté prostějovského dopravního inspektorátu projíždějícímu osobnímu automobilu rychlost jízdy o dvacet kilometrů v hodině překračující povolenou padesátku.

Po zastavení vozidla policisté u šestadvacetiletého řidiče provedenými zkouškami změřili hodnotu 0,53 ‰ alkoholu v dechu a pozitivní hodnotu přítomnosti látky amphetamin. S výsledkem zkoušky na alkohol muž souhlasil a přiznal vypití pěti piv a čtyř decilitrů vína během předchozího večera. S výsledkem testu na jiné návykové látky však nesouhlasil a užití drog popřel. Na výzvu policistů se dobrovolně podrobil odbornému lékařskému vyšetření ke zjištění ovlivnění zakázanými látkami. Další jízdu policisté muži zakázali. Řidičský průkaz na místě nezadrželi, protože ho muž nepředložil.

„V současnosti je řidič podezřelý z přestupků podle zákona o silničním provozu. Za ty mu hrozí pokuta až 20 tisíc korun a zákaz řízení motorových vozidel na dobu od šesti měsíců do jednoho roku," upozornil policejní mluvčí František Kořínek. (red)

Ilustrační foto: PČR

Poslat nový komentář