Výherce soutěže v pití piva havaroval. V dechu měl 2 promile

Výherce soutěže v pití piva havaroval. V dechu měl 2 promile
ilustrační foto

V sobotu 22. června 2019 ve 23:40 hodin došlo na komunikaci v obci Hamry k dopravní nehodě osobního automobilu značky Peugeot se Škodou Octavií.“

„Pětadvacetiletý řidič Peugeotu dle svých slov přehlédl zaparkovaný automobil Škoda, který byl zaparkovaný u domu a částečně zasahoval do komunikace. Po střetu pravého boku Peugeotu s levým bokem Octavie muž s nepojízdným Peugeotem musel zastavit," uvedl policejní mluvčí František Kořínek s tím, že ke zranění osob při dopravní nehodě nedošlo. Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 90 tisíc korun.

Provedenými dechovými zkouškami policisté u řidiče změřili hodnoty 2,07 a 2,28 ‰ alkoholu v dechu. Muž s naměřenými hodnotami souhlasil a požití alkoholu před jízdou přiznal. Dle svých slov se během večera zúčastnil soutěže v pití piva na čas, kterou vyhrál. Při tom měl vypít nejméně čtyři jedenáctistupňová piva a dvě odlivky destilátu Myslivec.

„Vzhledem ke změřeným hodnotám policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykových látek. Za ten podezřelému v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti," dodal mluvčí. (red)

Foto: PČR

Poslat nový komentář