Kopal a bouchal do dveří. Cizího bytu

Kopal a bouchal do dveří. Cizího bytu
ilustrační foto

Dne 9. 11. 2019 po půlnoci přijali prostějovští strážníci telefonické oznámení o neznámém muži, dobývajícím se do bytu oznamovatelky.

Na místo vyslaná hlídka zkontaktovala oznamovatelku i podezřelého muže, který byl evidentně pod vlivem alkoholu. Choval se agresivně a zmateně. Ani za přítomnosti hlídky se nedokázal zklidnit a ovládat své chování. Bouchal a kopal do dveří bytu oznamovatelky a poté i do dveří výtahu. Na výzvu zakročujících strážníků k zanechání protiprávního jednání nereagoval.

„Za použití donucovacích prostředků hlídka zamezila jeho dalšímu protiprávnímu jednání. Při orientační dechové zkoušce bylo u čtyřicetiletého muže, změřeno 2,84 promile alkoholu v dechu. Z důvodu naplnění kapacity v záchytných protialkoholních stanicích jak v Olomouci, tak v Kroměříži, rozhodla hlídka o převozu do místní nemocnice, kde byl po domluvě s lékařem ošetřen a hospitalizován," uvedla strážník Tereza Grelová. Svým jednáním je čtyřicetiletý muž důvodně podezřelý z přestupku proti veřejnému pořádku, občanskému soužití a proti majetku. Celá záležitost postoupena příslušnému správnímu orgánu k dořešení. Zde může poškozená strana uplatnit i náhradu způsobené škody. (red)

Ilustrační foto: MP

Poslat nový komentář