Na Vánoce bez alkoholu

Na Vánoce bez alkoholu
ilustrační foto

Dne 23. 12. 2019 v osm hodin ráno přijali prostějovští strážníci na lince 156 telefonické oznámení ze supermarketu, kde byl ostrahou zadržen pachatel drobné krádeže. Na místo vyslaná hlídka zkontaktovala oznamovatele i s podezřelým mužem.

„Ten si na prodejní ploše vložil do tašky pět lahví s alkoholem a pokusil se projít přes pokladní zónu bez zaplacení. Zde byl zadržen a vyzván k setrvání na místě do příjezdu policie. Osmadvacetiletý muž výzvy uposlechl. Nepoškozené zboží v celkové hodnotě 2 095 Kč dobrovolně vydal. To bylo vráceno zpět do prodeje," uvedla strážník Tereza Greplová.

Zanedlouho strážníci řešili stejnou situaci v jiném obchodě. Opět zde byl zadržen pachatel, který se pokusil odcizit dvě lahve Metaxy tak, že si je vložil do batohu a pokusil se z prodejny odejít bez zaplacení. I v tomto případě byl jednatřicetiletý muž zadržen ostrahou. Zboží v hodnotě 798 Kč dobrovolně vydal. To bylo vráceno zpět do prodeje.

„Svým jednáním jsou oba pánové důvodně podezřelí z přestupku proti majetku. Obě záležitosti projedná příslušný správní orgán. O tom byli všichni hlídkou poučeni," dodala Greplová. (red)

Ilustrační foto: MP

Poslat nový komentář