Bezdomovec se udal na policii za vraždu kumpána. Mladík brutální útok přežil

Bezdomovec se udal na policii za vraždu kumpána. Mladík brutální útok přežil
Foto PČR
Další fotky: 
Bezdomovec se udal na policii za vraždu kumpána. Mladík brutální útok přežil

Případ brutální vraždy ve stadiu pokusu řešili krajští kriminalisté na Přerovsku. Jedenatřicetiletý muž škrtil a kovovou tyčí bil svého známého z bezdomovecké komunity, napadený mladík jako zázrakem přežil. Útočník se sám udal na policii. Hrozí mu až dvacetiletý pobyt za mřížemi.

Na přerovské obvodní oddělení přišel v sobotu 23. dubna odpoledne muž, který se doznal k zabití. Policistům řekl, že toho dne zabil mladíka u železnice v Přerově-Lověšicích. „Na místo ihned vyrazila policejní hlídka, která oblast prohledala. V prvním okamžiku nenašli policisté žádnou oběť. Nicméně na místě bylo poměrně velké množství krevních stop,“ řekl policejní mluvčí Libor Hejtman. Policisté tak prohledávali oblast a po chvíli ve stanu nalezli těžce zraněného dvaadvacetiletého mladíka. „Okamžitě mu poskytli první pomoc. Záchranka muže odvezla do nemocnice,“ podotkl mluvčí Hejtman.

Důvodem pro vraždu měly být problémy mezi bezdomovci při soužití ve stanu, informoval vedoucí odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje Jan Lisický. Jedenatřicetiletý pachatel si připravil i vražedný nástroj. Na část rozbitých pákových kleští si připevnil náhradní tkanici od bot a uvázal z ní smyčku. Před činem se ještě notně posilnil alkoholem. „Mladíka, který dřepěl u ohně, donutil pod pohrůžkou nožem posadit se na židli a dal mu smyčku na krk. Pak ho vší silou strhl na zem. Vláčel ho po betonovém povrchu zhruba tři minuty. Potom mu smyčku sňal a kovovou částí pákových kleští ho bil vší silou do hlavy, šlo minimálně o pět úderů,“ popsal útok Lisický. Muž, který byl přesvědčený o tom, že je mladík mrtvý, zůstal chvíli na místě a zvažoval své další možnosti, sebevraždu nebo přiznáním na policii.

Kriminalisté odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje obvinili jednatřicetiletého muže ze zvlášť závažného zločinu vražda ve stadiu pokusu. Současně podali krajskému státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí muže do vazby, který soud akceptoval a poslal jej za mříže. Muž byl v minulosti trestně stíhán, ale jen pro majetkovou trestnou činnost. Nyní mu hrozí za zvlášť závažný zločin vraždy ve stadiu pokusu trest odnětí svobody na dvanáct až dvacet let. (red)

Poslat nový komentář