Další vražedný útok. Policie zatkla dvaadvacetiletého mladíka

Další vražedný útok. Policie zatkla dvaadvacetiletého mladíka
ilustrační foto Policie ČR

Z pokusu o vraždu kriminalisté obvinili dvaadvacetiletého muže. Ten  v sobotu ráno na parkovišti u obchodního domu v Mohelnici na Šumpersku pobodal o pět let staršího muže. Útočníka policie ještě ten den zatkla.

"Sedmadvacetiletý muž byl pobodán. S vážnými zraněními byl převezen do Fakultní nemocnice v Olomouci. Ještě ten samý den byl zadržen dvaadvacetiletý muž podezřelý z napadení," uvedla mluvčí policie Miluše Zajícová. Kriminalisté zahájili trestní stíhání a útočníka obvinili z pokusu o zvlášť závažný zločin vraždy.

"Z naší strany byl podán státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. V současné době stále probíhají procesní úkony," podotkla mluvčí policie s tím, že důvody, proč útočník staršího muže pobodal, stejně jako další okolnosti případu nejsou známy. "V tuto chvíli nebudeme k případu poskytovat další podrobnosti," sdělila Zajícová. Za vraždu hrozí mladíkovi až osmnáct let vězení.

Na Šumpersku jde v posledních třech týdnech o třetí násilný čin. V úterý  25. října šestadvacetiletá žena v blíže neupřesněné obci ubila své měsíční batole. Tři dny na to pak osmnáctiletý mladík patrně pod vlivem účinku lysohlávek ve Velkých Losinách ubodal desítkami ran svého o rok mladšího kamaráda. (ber)

Poslat nový komentář