Popel a pálenka, to je kombinace, která vás pobaví. Už tento pátek v Kojetíně

Popel a pálenka, to je kombinace, která vás pobaví. Už tento pátek v Kojetíně
ilustrační foto

Kojetín - Co všechno vyjde najevo, když po manželovi zůstane jen urna s popelem a domácí pálenka, se dozvíte už tento pátek, pokud navštívíte divadelní představení Popel a pálenka v Kojetíně. Hra je součástí akce Divadelní předplatné aneb Neseďte doma - seďte v divadle!, kterou si pro vás připravilo MěKS Kojetín ve spolupráci s Divadelním spolkem Kroměříž.

 

V pořadí už třetí představení si pro vás tentokrát v rámci akce připravil Divadelní klub Českokrumlovská scéna, do Kojetína přiveze hořkou komedií autora Bengta Ahlforse "Popel a pálenka".

 

"Zemře slavný plukovník, který po sobě zanechá dědictví a ostatky. A jak už to bývá, představy hrdinů komedie o tom, jak naložit s rodinným dědictvím a ostatky, se různí. Na jedné straně stojí svérázná a na svůj věk velice vitální vdova, na straně druhé její dvě děti. Svou úlohu sehrává i prostořeká hospodyně. V obyčejné lidské komedii, i když hořké, jde o vážné věci, lidé jsou tam sobečtí a necitliví, nešťastní a nemilovaní. O to víc je jim třeba lásky a komunikace. Pod nánosem černého humoru je laskavost a porozumění pro lidské slabosti, nikdo není jenom bílý, nebo černý. A to byla výzva, poprat se herecky s tímto silným příběhem na hraně komična a životní tragedie. Přestože je příběh plný černého humoru, nechybí v něm laskavost, životní optimismus ani láska, která kvete v každém věku," nastiňuje děj hry Hana Svačinová z MěKS Kojetín.

 

Na regionální postupové přehlídce Dačické kejklování 2011 obdržel soubor a inscenace několik cen - za inscenaci, za režii a herecké role, ale především doporučení k postupu na celostátní přehlídku činoherního a hudebního divadla Divadelní Děčín. 

Poslat nový komentář