Spolek fotografů zve na autorskou výstavu

Spolek fotografů zve na autorskou výstavu
Josef Franc (uprostřed) na poslední výstavě spolku Mozaika Josefkolu v Konici. (zdroj: Spolek prostějovských fotografů - http://spolekprostejovskychfotografu.cz/)

Spolek prostějovských fotografů ve spolupráci se společností Art Moravia a Okrašlovacím spolkem města Prostějova pořádá ve dnech 31. ledna 2013 až 27. března 2013 v Kavárně Galerie v Národním domě výstavu „II. memoriál Luďka Mařáka“. Vernisáž za účasti autorů se uskuteční ve čtvrtek 31. ledna 2013 od 18 hodin.

„Společná výstava je mozaikou různých fotografických žánrů, kterými se jednotliví členové zabývají – od krajiny přes architekturu, art, portrét, akt až k reportážím z ulic. Výstava je věnována památce kamaráda, fotografa Luďka Mařáka, zakládajícího člena Spolku prostějovských fotografů,“ vysvětluje v pozvánce na výstavu člen spolku Josef Franc, který doplnil, že úvodní slovo na vernisáži přednese kurátor výstavy Miroslav Švancara a klavírní doprovod obstará Miroslav Zikmund.

Spolek prostějovských fotografů vznikl v roce 2009 jako volné sdružení aktivních amatérských fotografů s podobnými zájmy i představami o společné činnosti. Jeho jádrem je skupina přátel, kteří se již předtím společně scházeli nejen kvůli svému fotografickému koníčku, ale i ze záliby v cestování, lásce k přírodě a horám.

„Ať si již každý fotografujeme sám či na společných výpravách na kole i pěšky, po horách i rovinách, svoje fotografické úlovky si navzájem prezentujeme a hodnotíme při svých přátelských posezeních. Naší snahou je pak výsledky své fotografické tvorby pravidelně prezentovat na veřejnosti a účastnit se i fotografickýchsoutěží,“ doplňuje Josef Franc. Členy spolku jsou kromě něj i Jaroslav Kovář, Břetislav Šmíd, Pavel Zatloukal, Dušan Věženský, Karel Zvěřina, Jiří Peka, Jaroslav Musil, Aleš Pospíšil, Martin Snídal, Kateřina Francová, Jitka Kopečná, Luboš Čehovský a Ivo Snídal.

(zkl)

Poslat nový komentář