Szidi Tobias představí Jolanku

Szidi Tobias představí Jolanku
Foto městské divadlo Prostějov

Pokud máte rádi šanson, bude pro vás jasnou volbou návštěva Městského divadla v Prostějově. Na divadelních prknech vystoupí mimořádná slovenská šansoniérka s maďarskými kořeny Szidi Tobias. Koncert nazvaný Jolanka uvede divadlo v pondělí 15. února 2016 v 19 hodin.

„Szidi si na desce obléká písně jako šaty ze šatníku. V každé dokáže být jiná a do každé si doplní nějakou cetku, drobnost, cingrlátko, prostě něco, co najde nebo má po ruce. Szidi miluje příběhy obyčejných lidí a je to z jejich písní cítit. Vybírá si texty, které působí velmi osobně, ale najdeme se v nich všichni. Zpěvačka má na tomto albu několik tváří. Dokáže být něžná i provokující, bláznivá i pokorná, ze všeho nejvíc však upřímná,“napsala kritika o interpretce, která je také výtečnou slovenskou herečkou. Účinkuje v inscenacích Slovenského národného divadla a dalších bratislavských scén  ̶  Divadla Astorka Korzo ’90 a Štúdia L+S.

„Szidi Tobias přivítáme v Prostějově již podruhé. Asi před třemi lety jí publikum aplaudovalo na koncertě uspořádaném po vydání alba Do vetra,“ uvedla ředitelka Městského divadla v Prostějově Jana Maršálková a doplnila, že pro české publikum šansoniérku objevil Michal Horáček, spolupracoval s ní i Petr Hapka.

„Hudbu k poslednímu albu zkomponoval Milan Vyskočáni, jeden text napsal Milan Lasica, ostatní jsou z pera Petera Lipovského. Poprvé si jednu píseň otextovala i sama interpretka Szidi Tobias,“ uzavřela Maršálková. (red)

 

Poslat nový komentář