Průvodce Prostějovem bude kocour Prostěj

Průvodce Prostějovem bude kocour Prostěj
ilustrační foto MMP
Další fotky: 
Průvodce Prostějovem bude kocour Prostěj
Průvodce Prostějovem bude kocour Prostěj

Zábavná forma informací pro děti mapující dění, kulturu i historii města Prostějova. To je chystaná dvacetičtyřstránková brožura pro nejmenší, jejímž průvodcem bude kocour Prostěj. 

Radní se podle primátorky Aleny Raškové inspirovali v sousední Olomouci. „Podobnou publikaci mají v Olomouci. Děti se v ní se dozvědí o dávné historii města, kdo z významných lidí se na ní podílel nebo třeba o tamní kultuře,“ vysvětlila primátorka.

Prostějovskou brožurou bude děti provádět kocour Prostěj. „Je to vlastně vzpomínka na zakladatele našeho města, Prostěje,“ ozřejmila náměstkyně Ivana Hemerková. Pracovní brožura  o čtyřiadvaceti stranách formátu A4 vyjde v nákladu 4 tisíc kusů. Stejně jako olomoucká bude děti informovat o historii města, kulturních památkách a významných osobnostech, které se ve městě narodily nebo zde působily. „Bude to formou například říkanek či omalovánek,“ konstatovala primátorka s tím, že brožura bude k dostání v informačních centrech, děti ji získají při nejrůznějších soutěžích, které město pořádá a budou rovněž využívány jako propagační materiál. Celková cena bude 125 tisíc korun (včetně DPH), dodavatelem je firma STUDIO TRINITY, s.r.o. (ber)

Komentáře

Co se to na tý radnici proboha hulí na matroš?

Poslat nový komentář