Kadeřnice, Brazilci a nejchlapovatější chlapi

Kadeřnice, Brazilci a nejchlapovatější chlapi
ilustrační foto

Prostějovská knihovna si na září připravila bohatý program. Hned na začátku měsíce můžete u knihovny posnídat, od Martiny Šimáčkové se dozvíte, za co všechno může kadeřnice, Jana a Alena Čižmářovy se s vámi podělí o svoje zážitky z cestování po Brazílii. Také podebatujeme o výchově dětí s Petrou Kolaříkovou a těšit se můžete i na ing. Vykoukala, který nám představí ty nejchlapovatější chlapy.

Rádi vaříte a ještě raději se o svoje jídlo dělíte s ostatními? Líbí se vám myšlenka zahájit sobotní ráno snídaní v trávě? Pak neváhejte a přijďte na náš Piknik u knihovny. K dispozici pro vás budeme mít čaj, kávu, kakao, čtivo a deskové hry. Na vás bude přinést nějaké domácí dobroty a deku na posezení v trávě. Na stylovou rozlučku s létem můžete přijít 10. září kdykoli od 9.30 do 12 hod. do parčíku vedle knihovny. Kdyby počasí nepřálo, schováme se do knihovny.

Prostějovská rodačka Martina Šimáčková se zabývá nejen komunikací, vztahy a vzděláváním, ale je i lektorkou projektu Život moderní ženy a nedávno vydala knihu povídek Za všechno může kadeřnice. Právě tuto knihu přijde 14. září v 17 hod. představit na svém autorském čtení.

Olympijské hry v Riu jsou sice už za námi, ale pokud se chcete dozvědět něco víc o běžném životě Brazilců, přijďte 21. září v 17 hod. na přednášku Jany a Aleny Čižmářových. Vyprávět budou o svých zážitcích z cest po celé Brazílii. Součástí akce bude i výstava fotografií, kterou si budete moci prohlédnout v naší Galerii Na Půdě až do konce října.

Máte pocit, že vás vaše dítě neposlouchá? A je poslušnost skutečně to, co po dětech chceme? O různých přístupech k výchově dětí budeme diskutovat 22. září v 17 hod. s přerovskou psycholožkou Petrou Kolaříkovou, která při své práci používá techniku emoční svobody EFT.

Popularizátora vojenské historie Jaromíra Vykoukala snad není ani třeba představovat. Tentokrát nás seznámí s nejchlapovatějšími chlapy československého vojska. Řeč bude o příslušnících vojenského říčního loďstva. Společně se 29. září v 17 hod. v podkrovním sále knihovny projdeme třiceti pěti lety neuvěřitelné historie tohoto bojového útvaru. Uvidíme vojenské uniformy, plavidla a výzbroj a seznámíme se s naším největším bojovým plavidlem.

V září se vrací naše pravidelné akce. Spotřebitelská poradna, která se koná každý sudý čtvrtek od 15 do 17 hod., a Tvořivá knihovna, na kterou se můžete těšit vždy poslední úterý v měsíci od 9 hod. Tentokrát budeme zdobit látkové tašky. Tvořivá knihovna je určena především seniorům a svoji účast je potřeba předem nahlásit v půjčovně pro dospělé.

Jitka Kadlecová, knihovnice

Poslat nový komentář