Pantlék rozdával radost!

Pantlék rozdával radost!
ilustrační foto
Další fotky: 
Pantlék rozdával radost!
Pantlék rozdával radost!
Pantlék rozdával radost!

V sobotu 21. května jsme se s našimi nejmenšími, ale i těmi dospělejšími vydali za babičkami a dědečky do Chválkovic, abychom jim zpříjemnili sobotní odpoledne. Připravili jsme si pro ně půlhodinové pásmo písniček, básniček, povídání a tanců z naší krásné Hané. Některé děti vystupovaly ten den poprvé takto veřejně, ale jsou to holčičky šikovné a zvládly všechno líp, jak na jedničku.

Krásné bylo, když Štěpánka přednášela básničku o větříčku, a najednou jí větříček zafoukal do tváře, hned ji to rozesmálo a strach byl pryč. Potom s Eliškou zazpívaly o žabičce a Izabelka s Valinkou hned přidaly další písničku. Diváci s námi krásně spolupracovali a bylo po trémě. Pak už pásma šla jedno za druhým. Udělalo se Kolo, kolo, mlýnský, postavila se Zlatá brána, napásly se ovečky a nakonec si děti zapletly. Než se připravili ti dospělejší, tak Hanička zazpívala písničku babičkám pro radost. Následovala Hanácká beseda a na závěr jsme se podělili o pověst o tom, jak vznikla Haná. Diváci nás odměnili krásným potleskem. 

Ale to ten den nebylo všechno, nasedli jsme do aut a zajeli do Prasklic, kde na nás čekali opět jiné babičky a jiní dědečci. Pásmo bylo stejné, ale protože se nám moc líbilo, jak s námi některé divačky spolupracovaly, tak jsme je během vystoupení odměnili sladkou odměnou z rukou jejich pana ředitele. Když tancovaly malé děti, tak se k nám přidala i jedna místní holčička a krásně si s nimi pohrála. Na závěr jsme ještě přidali společnou písničku a slíbili jsme, že na vánoce za nimi opět přijedeme, abychom nejen je, ale i sebe potěšili. Odjížděli jsme plni nadšení a ještě v autech jsme slyšeli, jak se naši diváci sami společně rozezpívali. (Text a foto Jana Otahalová)

Poslat nový komentář