Do Prostějova zavítá maršál Radecký. Doprovodí ho huláni

Do Prostějova zavítá maršál Radecký. Doprovodí ho huláni
ilustrační foto plakát

V letošním roce nás poctí svou návštěvou významná osobnost dávné historie, maršál Josef Václav Radecký z Radče. Muzeum kočárů v Čechách pod Kosířem proto připravuje pozoruhodnou akci a slavnostně vypraví historický cestovní kočár jedoucí po mnoha místech Olomouckého kraje a vezoucí samotného maršála Radeckého. Ten byl považován za jednoho z nejlepších vojevůdců v Evropě.

„Dle cestovního řádu zavítá tento kočár do Prostějova 25. března 2023 a poveze nejen maršála Radeckého, ale i další urozenou společnost v čele s váženým cechmistrem kočárnickým a doprovodem třinácti účinkujících. V programu se budete moci potkat s postavami dávné historie, cechmistrem, mistrem kočím, lokaji a podkoními, či muzikantem. V roli maršála vystoupí Václav Žmolík z Prahy za doprovodu jízdní hlídky několika mužů 1. hulánského regimentu pro ochranu všech cestujících,“ naznačuje 1. náměstkyně primátora Milada Sokolová.

Kočár plný osob a zavazadel přiveze také dárky, které na místě zastavení obdrží děti.

„Jsme velmi rádi, že i naše město bude součástí tohoto velkolepého programu a věříme, že se akce setká také s příznivým ohlasem veřejnosti,“ uzavírá Sokolová. (red)

Poslat nový komentář