Poničené koše? Jedno sto tisíc!

Poničené koše? Jedno sto tisíc!
Foto MMP

Zakončení silvestrovských oslav, o které se v ulicích města postarali vandalové ničící odpadkové koše, přijde městskou pokladnu na téměř sto tisíc korun!

Odbor správy a údržby majetku města už zná přesná čísla, vypovídající o škodách vzniklých během oslav konce roku. Za své vzalo 55 odpadkových košů.

„Mohu potvrdit, že během silvestrovských oslav došlo v ulicích města k poškození, nebo úplnému zničení celkem pětapadesáti kusů odpadkových košů různých typů. Se stejným nešvarem jsme se potýkali i v roce předešlém. Tehdy jsme přišli o čtyřicítku nádob. Ti, kteří se takto „podepisují“ na tváři města si nejspíše neuvědomují, jak velkou škodu způsobují,“ posteskl si náměstek primátorky Jiří Pospíšil, který má správu a údržbu města mimo jiné ve svém referátu. Podle jeho vyjádření je celková výše škody vyčíslena na 98.247 Kč s DPH (pozn. redakce: nový odpadkový koš včetně montáže).

„Předali jsme všechny podklady Policii ČR k zahájení šetření poškození majetku města. Po ukončení šetření, pokud nebude dohledán pachatel, bude následně škoda předána Finančnímu odboru Magistrátu města Prostějova k uplatnění pojistného plnění z pojištění majetku města,“ doplnil následný postup náměstek Pospíšil.

Odpadkové koše budou opraveny nebo opětovně instalovány do 15.02.2016. (Zdroj MMP)

Komentáře

Ze takove veci dela nemocny clovek, na tom se shodneme. Muj nazor je takovy, ze kdyz muze byt ve skolni rok kazde vsedni rano tolik mestskych strazniku na prechodech, proc nemuzou byt na silvestra v problematickych lokalitach? Vzhledem k vysi skod by se jejich zaplaceni vratilo na redukci skod, pripadne dopadeni vandala.

Jo klasika, jsou to sečtené poškozené koše za celej rok 2015 :-D

Proč tedy nenechaly ty staré plechové popelnice ty vydržely snad vše a pokud je někdo prolh tak stačilo je znovu narovnat

Asi těžko to může jít na triko městské policii... Ten rozsah poškození a lokalita je těžko uhlídatelná zejména na Silvestra... Kdy určitě neřešili špatné parkování, či měření rychlosti.. Nejspíše se jedná o výplod nemocného duševně zaostalého individua.

Tohle jde na triko mestske policii Prostejov. Je to rok co rok stejny. Je pravda ze vybirat pokuty za spatny parkovani, mereni rychlosti atd je cistejsi prace, nez hledat lumpy a grazly co nici stromy, kose atd... 50 kosu po meste je moc.

Poslat nový komentář