ZŠ Melantrichovu čeká oprava vodovodních a elektrických rozvodů

ZŠ Melantrichovu čeká oprava vodovodních a elektrických rozvodů
ilustrační foto Magistrát města Prostějova

Rada města schválila na svém jednání rozpočtové opatření ve výši 360 tisíc korun na pořízení projektové dokumentace na opravu vodovodních a elektrických rozvodů v Základní škole Melantrichova.

„Půjde o přeložení a výměnu venkovních vodovodních rozvodů a opravu stávajících vnitřních vodovodních rozvodů. S tím je dále spojené i předláždění stávajícího chodníku a zpevněné plochy,“ nastínil primátor František Jura.

Dále je předmětem projektové dokumentace výměna vnitřních elektrických rozvodů, včetně nového osvětlení a podhledů, v chodbových částech ZŠ Melantrichova v Prostějově.

„Součástí je i odstranění stávajícího podhledu, rozvodů a osvětlení. Stavba bude rozdělena do jednotlivých etap tak, aby bylo možné jednotlivé etapy samostatně realizovat,“ upřesnil náměstek primátora Jiří Rozehnal. Odbor rozvoje a investic zadal výběrové řízení na zhotovitele projektové dokumentace ve stupni pro stavební povolení. Jedinou nabídku podala společnost Stavtes, ve výši 294.000, - Kč bez DPH, tj. 355.740, - Kč vč. DPH, s termínem vyhotovení projektové dokumentace do 28. 04. 2023. 

Na tuto projektovou dokumentaci nejsou ve schváleném rozpočtu města Prostějova na rok 2023 vyčleněny finanční prostředky. Aby mohla být s projektantem uzavřena smlouva o dílo, bylo nutné schválit chybějící finanční prostředky ve výši 360.000, - Kč. (red)

Poslat nový komentář