Půjčovna kol v Prostějově nebude

Půjčovna kol v Prostějově nebude
ilustrační foto ČD

Jak PvNovinky informovaly, České dráhy rozjely projekt půjčoven kol i v Olomouckém kraji. V Prostějově ale půjčovnu zřídit neplánují. Na důvod jsme se zeptali mluvčí ČD Moniky Bezuchové.  

Rozšíření služby ČD Bike do Prostějova zatím neplánujeme. Jednak jsme limitováni personálně a prostorově a navíc jen patnáct minut jízdy vlakem je olomoucká půjčovna. V Olomouci je pak nejširší výběr kol, koloběžek, případně elektrokol (a příslušenství) v kraji. Navíc přeprava vypůjčených kol na trati mezi Olomoucí a Prostějovem (a zpět) je bezplatná," sdělila Bezuchová.

Provozní doba olomoucké půjčovny je denně cca od 7 do 21 hodin, takže ani možnost vrácení resp. vypůjčení kola případné prostějovské zájemce nijak nelimituje. "Protože nás zvyšující se zájem o službu ČD Bike těší a chceme vycházet zájemcům vstříc, můžeme nabídnout možnost, že při vícedenních hromadných výpůjčkách jsme schopni kola v Prostějově připravit. Zákazník by ovšem musel tuto záležitost projednat s předstihem s půjčovnou v Olomouci, tak abychom stihli bicykly připravit a rovněž smlouvu by musel sepsat v Olomouci," vysvětlila mluvčí. (ber) 

Komentáře

Copak místní cigoši umí jezdit na kole? :-)))

Naši příslušníci blíže nespecifikovaného etnika žijícím z našich daní to stejně nepotřebují...

Poslat nový komentář