Osmnáct pater věžáku RCO v co nejkratším čase. Je tu RUN UP!

Osmnáct pater věžáku RCO v co nejkratším čase. Je tu RUN UP!
ilustrační foto

Osmnáct pater věžáku RCO v co nejkratším čase. V sobotu 10. září se v Olomouci uskuteční již 10. ročník ze série závodů RUN UP. Vedle kompletní české i slovenské špičky se tu mohou představit i všichni ti, kteří jen touží překonat nejen osmnáct pater, ale především sami sebe.

Závod v Olomouci je také součástí Mistrovství České republiky v běhu do schodů i Česko-slovenského poháru a také je součástí světové tour Towerrunning.com. Závodit se bude v několika kategoriích, součástí jsou i dětské závody.

„Rádi bychom očekávaný počet závodníků, což je 200, výrazně pokořili, a to nejen z řad tradičních účastníků, kteří si mohou porovnat výkony s kompletní českou i slovenskou špičkou v tomto odvětví, ale i mnoha lidmi, kteří si tento závod chtějí vyzkoušet a překonat sami sebe," konstatoval pořadatel Martin Konvičný. Bližší informace najdete na https://run-up.cz/

RUN UP do Česka přinesl Chris Delattre v roce 2007. První závod se běžel právě na vrchol RCO v Olomouci. Od té doby již změřilo síly přes 11 000 běžců v 35 závodech. Inspiroval se velkými závody na nejznámější mrakodrapy světa - Taipei 101 nebo Empire State Building. (ber)

Poslat nový komentář