Děti ze školy Aloise Krále vyhrály výtvarné soutěže!

Děti ze školy Aloise Krále vyhrály výtvarné soutěže!
Foto MŠ A. Krále
Další fotky: 
Děti ze školy Aloise Krále vyhrály výtvarné soutěže!
Děti ze školy Aloise Krále vyhrály výtvarné soutěže!

Ve školním roce 2016/2017 se děti z MŠ Aloise Krále zúčastnily několika výtvarných soutěží. Ve všech se umístily na některém z prvních míst.

Největší úspěch jsme zaznamenali ve 43. ročníku soutěže s názvem „Požární ochrana očima dětí“, kterou pořádalo sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, ve které se náš žáček Lukáš Wichterle (4 roky) ze třídy Koťátka umístil na 1. místě v okresním kole v kategorii mateřských škol (děti mladší pěti let) a získal tak ocenění v republikovém kole, jehož vyhlášení proběhlo dne 9. 6. 2017 v Litoměřicích při příležitosti Hasičských slavností 2017, které se tu opakovaně konají. Lukáš Wichterle se umístil v tomto republikovém kole na 2. místě.

Další úspěšnou malířkou se stala Viktoria Deka (6 let) ze třídy Koťátka, která získala v soutěži pořádané Územním sdružením Českého zahrádkářského svazu Prostějov s názvem „Zelenina plná vitamínů“ v kategorii mateřských škol 1. místo (kresba a malba) a postoupila tak do celostátního kola, ve kterém získala krásné 3. místo.

MŠ Aloise Krále se dále zapojila do výtvarné soutěže „Miss záložka“, pořádané knihkupectvím Kosmas, která byla doprovodnou soutěží ke kampani SČKN „Kniha ti sluší“ a soutěžilo se o nejhezčí záložku do knihy, kterých se nakonec sešlo na 199 kusů. Z naší MŠ byly oceněny tyto děti: Radomír Halouzka (7 let), Viktoria Deka (6 let), Lukáš Wichterle (4 roky) ze třídy Koťátka, Leila Polišenská (6 let) ze třídy Sluníčka a Matyáš Výstup (6 let) ze třídy Medvídci.

V soutěži s tématikou podzimní přírody, kterou pořádalo Sportcentrum – dům dětí a mládeže Prostějov s názvem „Barvy podzimu“ se na 3. místě umístila Adéla Pšeničková (6 let) a Šimon Urbánek (7 let) oba ze třídy Koťátka.

"Děti v naší MŠ se věnují výtvarným aktivitám denně a s radostí zkoušejí nejrůznější výtvarné techniky a výzvy. I v následujícím školním roce se bude MŠ Aloise Krále nadále aktivně do soutěží mladých výtvarníků zapojovat. Nejdůležitější je vždy pro děti správná motivace a příjemné přátelské pracovní prostředí", shodují se učitelky oceněných dětí Bc. Simona Navrátilová Smičková a Květoslava Marciánová. (red)

Poslat nový komentář