Nevzhledné asfaltové plochy mizí. Nahradí je zeleň

Nevzhledné asfaltové plochy mizí. Nahradí je zeleň
ilustrační foto MMP

Do konce června letošního roku by měly zmizet z některých prostějovských sídlišť asfaltové plochy, které bývaly využívány jako herní plácky. V řadě případů žádali odstranění ploch a jejich nahrazení výsadbou samotní občané.

„Jde například o asfaltové plochy za Penny marketem, u domu v ulici Stanislava Suchardy nebo za domem v ulici Václava Špály. Po odstranění asfaltů budou plochy zasypány zeminou, v podzimních měsících je zatravníme a na jaře příštího roku osázíme vzrostlou zelení,“ popsal náměstek primátorky Jiří Pospíšil. Podle jeho slov už před zahájením prací vyvěsil odbor správy a údržby majetku města na vchody domů oznámení o této akci.

Občané se však nemusejí obávat, že jim odstraněním nevzhledných asfaltových plácků zmizí možnost vyžití pro jejich děti. „Na celém sídlišti Hloučela jsou nyní funkční celkem čtyři sportovní plochy, konkrétně u domu na A. Slavíčka 3 a 15, C. Boudy 4 - 6 a 25. Šest dětských hřišť je k dispozici na A. Fišárka, A. Slavíčka, B. Dvorského, C. Boudy a dvě na J. Zrzavého a dále čtyři samostatná pískoviště v ulicích K. Svolinského 3 a 9, J. Zrzavého 1 a O. Jaroše,“ dodal Pospíšil. (red)

Komentáře

Zmizí hřiště pro děti a zatravní se plochy pro pejskaře, Jakoby těch psů už zde nebylo dost. Většina lidí si po nich neuklízí. tak teď budeme zase víc hlídat děti, aby do něčeho nešláply. Dobré rozhodnutí před prázdninami.

Poslat nový komentář