Poběžte s maratonci Aktovkovou štafetu!

Poběžte s maratonci Aktovkovou štafetu!
ilustrační foto

 

Maratonský klub Prostějov připravil na první školní den Aktovkouvou štafetu, kde pomyslným kolíkem je prázdná aktovka. V lesoparku Hloučela u bistra U Mazánka si pak mohou děti i dospělí zaběhat pětistovku i deset kilometrů.

"Děti od roku narození 2008 a výš poběží jen 50 metrů, v Aktovkové štafetě absolvuje dítě 500 metrů a rodič kilometr," uvedl ředitel závodu Martin Plachý. Pro zájemce je připraven vytrvalostní běh na 5 a 10 kilometrů. Závod, který Maratonský klub Prostějov připravil ve spolupráci se Zdravým městem Prostějov, startuje v 9,30 hodin.

Maratonský klub Prostějov je volný klub, který podporuje běhání lidí v každém věku a na libovolné úrovni. “Maratonský v názvu představuje pouze symbolické spojení běhání a libovolného cíle. Každý běžec má svůj “Maraton” někde jinde. Proto jsme si jako slogan vybrali výzvu ultramaratonce Caballa Blanca - Run free. Běhejte svobodně, pro radost. Není nutné tlačit na výkon a běhat dlouhé vzdálenosti. Běhejte, protože vás to baví!," přidal pozvání Plachý. (ber)

 

 

 

Poslat nový komentář