Kontroly úniku tepla neorganizuje město!

Kontroly úniku tepla neorganizuje město!
ilustrační foto plakátek

 

V úterý 15. dubna zaplavily město Prostějov letáčky s nabídkou kontroly úniku tepla. Celá řada lidí se domnívala, že tuto kontrolu provádí město, přestože v kontaktech je uvedena soukromá firma. Město Prostějov se důrazně distancuje od možnosti, že by se na akci podílelo jakýmkoli způsobem.

„Od úterního odpoledne a po celou středu jsme zaznamenali desítky telefonátů, zda akci organizuje město a zda o ní ví. Jednoznačně říkáme, že jde výhradně o záležitost soukromé firmy a město Prostějov v ní žádným způsobem nefiguruje," říká mluvčí magistrátu Jana Gáborová. Navíc, energetička města Kateřina Vosičková je toho názoru, že v současných klimatických podmínkách není již měření termovizí zcela ideální: "Vždy musí být před a při měření termokamerou dostatečný rozdíl teplot vzduchu mezi interiérem a exteriérem. Nejméně 10 hodin před měřením termovizí by měl být rozdíl teploty mezi interiérem a exteriérem minimálně 10 °C (doporučuje se alespoň 15°C). Byť se v posledních dnech ochladilo, nedomnívám se, že měření úniku tepla termovizí by bylo pro majitele budov již při těchto teplotách jednoznačné. Co se týče průkazu energetické náročnosti, doporučuji nejdříve se podívat na některou důvěryhodnou webovou stránku, zda se vaší nemovitosti tato povinnost skutečně týká, například: http://www.pravnilinka.cz/bezplatna-pravni-poradna-zdarma/energeticka-na... , teprve poté zvažovat další kroky." (red)

Komentáře

Zmátla hlavně starší generaci, mí sousedé byli vyděšení, že něco zanedbali. Před pár měsíci takhle naletěli kominíkům a vyplázli zbytečně 1500 korun v děsu, že je za špatnou revizní zprávu město dá k soudu.

lidi jsou blbí a blbí a nestačí jim to 100x říct. je to jen nevyžádaná reklama. pokud to nechtějí ať to zahodí. není na tom nic protiprávního. také vám do schránky házejí různé realitky letáky, ne?

Děkuji za uveřejnění komentáře k nabídce, kterou jsem také našla ve své schránce, předpokládám, že uvedená formulace mnoho obyvatel zmátla.....

 

 

Poslat nový komentář