Hlasujte pro projekty z Prostějovska. V Tesco projektu Vy rozhodujete, my pomáháme

Hlasujte pro projekty z Prostějovska. V Tesco projektu Vy rozhodujete, my pomáháme
ilustrační foto

Odstartovala nejdůležitější fáze jubilejního 10. kola grantového programu: Vy rozhodujete, my pomáháme. Zákazníci mohou pomocí speciálních žetonů hlasovat ve všech prodejnách Tesco a rozhodnout, který projekt v každém z 90 regionů vyhraje 30 000 Kč. V rámci grantového programu zákazníci hlasují pro místní projekty, které jsou dle jejich názoru nejprospěšnější pro jejich komunity, a Tesco poté v závislosti na výsledcích hlasování poskytuje jednotlivým projektům finanční podporu. Celkově Tesco rozdělí 5 040 000 Kč mezi 270 dobročinných projektů.

V desátém kole grantového programu Tesco obdrželo 553 projektových žádostí. Do zákaznického hlasování postoupilo 270 z nich na základě hodnocení odborného garanta programu Nadace rozvoje občanské společnosti. Profesionální partner z neziskového sektoru prověřuje způsobilost přihlášených projektů, jejich transparentnost a pozitivní dopad na místní komunity.

Z našeho regionu je to Dětský domov a Školní jídelna Prostějov s projektem "Kdo si hraje, nezlobí". Je zaměřen na zájmovou činnost a vyplnění volného času dětí z Dětského domova Prostějov. Druhým pak Domov pro seniory Soběsuky, příspěvková organizace, který by příspěvek použil na oslavu 20 let od založení. Vyvrcholením oslav se stane koncert sólistů Moravského divadla Olomouc, při kterém zazní árie ze známých oper a operet.

Hlasovací žeton získáte za nákup v prodejně Tesco do 13. února. Můžete ho vhodit do hlasovacích boxů za pokladnami a podpořit tak místní projekt, který je vám nejbližší.  Vaše hlasy  pak rozhodnou, který projekt v každém z 90 regionů vyhraje 30 000 Kč. Projekty na druhém a třetím místě ale také nepřijdou zkrátka. Odměna pro druhé místo je 16 000 Kč, na třetím místě pak organizace získá 10 000 Kč. Finanční prostředky poskytnuté projektům na 2. a 3. místě je možné využít na realizaci původně přihlášeného projektového záměru v menší míře, nebo jako volné peněžní prostředky k podpoře činnosti organizace. Vítězné projekty mohou 30 000 Kč použít pouze na realizaci přihlášeného projektu.

Více informací o soutěžních projektech získáte na hlasovacím zařízení, kde jsou projekty představeny. Na webových stránkách mohou zároveň sledovat i průběžné výsledky hlasování, celkové výsledky pak budou vyhlášeny nejpozději do 28. února 2022. (ber)

Poslat nový komentář