Přemění se Žralok ve stavební parcely?

Přemění se Žralok ve stavební parcely?
ilustrační foto ÚZSVM
Další fotky: 
Přemění se Žralok ve stavební parcely?
Přemění se Žralok ve stavební parcely?

 

Přes třiadvacet tisíc metrů čtverečních půdy odkoupilo v minulých dnech město Plumlov od Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM). Za 3,3 milionu tak získalo pozemky, které si úřad ještě před několika lety cenil na 18 milionů.

Tahanice kolem autokempu Žralok se datují již několik let. Městu se sice podařilo získat všechny stavby - chatky, recepce, sociální zařízení atd., za pozemky ale muselo platit nájem. Tajemstvím není ani skutečnost, že kemp je již několik let ztrátový. I přesto město neváhalo a vzalo si úvěr. Odkup měl být realizován již v květnu, vlivem administrativy k němu ale došlo o tři měsíce později. „Ze strany ÚZSVM nebyl v tomto termínu připraven návrh kupní smlouvy pro provedení vkladu do katastru nemovitostí," uvedl starosta Plumlova Adolf Sušeň. Plumlov přitom o pozemky žádal už v roce 2007, nebylo mu vyhověno, a tak musel platit nájem.  ÚZSVM chtěl původně roční nájemné ve výši  500 tisíc korun. „Vedli jsme s úřadem řadu jednání a nakonec dospěli k částce 90 tisíc za rok," dodal starosta.

Hospodaření v kempu, který provozuje Klubové zařízení p.o., je ale trnem v oku nejednomu občanu Plumlova. „Vedou to od desíti k pěti. Nejde jen o to, jak to vypadá uvnitř, v jakém jsou stavu chatky, sociálka. Každý jen počítá, co si tam urve. Když si vzpomenu, jak jsme se tam nadřeli, je mi to líto. Kemp totiž dřív patřil Svazarmu, než se tehdejší vedení města domluvilo s vedením AVZO (nástupnické organizace Svazarmu - Asociace víceúčelových zájmových organizací technických sportů a činností) a naši organizaci zrušili.Tehdy ovšem kemp prosperoval úplně jinak a byl výdělečný," posteskl si jeden z bývalých členů. O problémech v kempu nejenou jednala i rada města Plumlov, která shledala řadu nedostatků, včetně těch účetních.

Mezi plumlovskými obyvateli se stále častěji objevuje názor, že koupě pozemků v kempu je promyšleným tahem a dozvuky bude mít v likvidaci neprosperujícího podniku. "Vezměte si, kde kemp leží - na břehu Podhradského rybníka, s výhledem na zámek. Leckdo by za parcelu v této lokalitě zaplatil zlatem," nechal se slyšet další z obyvatel. (ber)

Komentáře

V takové "PRDELI" u smradlavé zelené vody se spoustou komárů snad nikdo rozumný stavět ani nechce madam Šírová! Obavy jsou naprosto lyché, i proto obdivuji návštěvníky stávajícího kempu, asi jsou poctivě očkovaní.... (tyfus,záškrt,zimnice, žloutenka, africká.... ebola, cizopasníci atd.)

Chtěla bych napsat názor na kemp Žralok.Za mého mládí byl tento kemp velice známý a hlavně oblíbený od obyvatel republiky.Vše bylo udržované,to bylo za Svazarmu,i občerstvení bylo dobré,komu to nestačilo odešel do Plumlova do restaurace k Páclům,která byla vyhlášena dobrým jídlem v širokém okolí:Dalo se zajít i na Hotel,kde se vařilo také dobře.Ale,kde jsou ty doby!!!V dnešní době jde vše jen o peníze a pokud je možné,tak bez investic.Ale  můj názor je,že to není dobré.Měl by se obnovit zájem o kemp,při dnešní drahotě hotelů za nocleh.Uvítaly by to hlavně rodiny s dětmi,které nemají prostředky na drahé dovolené v zahraničí!Vše bude záležet na OÚ v Plumlově,jak se postaví k problémům kempu,když ho vlastní.Bylo by škoda nezachovat kemp pro další generaci,V dnešní době se vše zastavuje domy pro bohaté a průmyslové zóny.Tím ubývá zeleň a pole,které nás dřív živily.Stojí to za uvážení,co je lepší.Hodně zdaru při rozhodování!Držím palce,ať se vše podaří při rozhodování.Šírová

Poslat nový komentář