Radary opět měřit nebudou, radnice zrušila výběrové řízení

Radary opět měřit nebudou, radnice zrušila výběrové řízení
ilustrační foto

 

Prostějov (bat) Radary v Prostějově zatím měřit nebudou, radnice musela zrušit výběrové řízení na jejich provozovatele. Pokud se jedenáct radarů zprovozní, bude to nejdříve na jaře. Magistrát uvažuje i o jejich odkupu.

 

 

"Na jaře jsme vypověděli smlouvu s firmou Czech Radar. Ta nám v létě nabídla odkoupení přístrojů, které jsme odmítli, protože jsme chtěli vypsat výběrové řízení. To jsme nyní ale museli zrušit," informuje náměstkyně primátora Alena Rašková.

Hned dva ze tří uchazečů musela kvůli nedodržení podmínek zadání radnice z výběrového řízení vyškrtnout a tím celý proces vybírání nového provozovatele radarů už podruhé zastavit. S jediným zbývajícím kandidátem totiž muselo být výběrové řízení zrušeno. Zakázka za několik milionů je tak opět k mání.

 

"Do výběrového řízení se přihlásili pouze tři zájemci, kteří měli splnit tři podmínky. Jeden z uchazečů nedodržel hned první z nich, kterou je měření okamžité rychlosti. Druhý pak nabídl vnější úložiště dat, což se také neshodovalo s požadavky. Chtěli jsme, aby úložiště bylo na městě nebo na policii," vysvětluje Rašková s tím, že zůstala pouze jediná firma. "Ze zákona nemůžeme vést výběrové řízení s jediným uchazečem, proto jsme jej museli zrušit," říká Rašková.

 

Do hry se proto vrací také možnost odkupu jedenácti zařízení tak, jak ji městu nabídla firm Czech Radar už v létě. "Ano, uvažujeme i o tom, že bychom radary odkoupili. Není to ale tak jednoduché, nabídka činí šest milionů a to je tak velká částka, že bychom museli znovu vypsat výběrové řízení," nastiňuje Rašková s tím, že kdy a za jakých podmínek nový výběr proběhne zatím není jasné. Zřejmě to bude až v novém roce.

 

Kdy se řidiči v Prostějově budou muset opět mít na pozoru před radary se tak zatím neví. "Měřit ale chceme, ze statistik vyplývá, že za dobu, co rychlost radary neměří, řidiči dupli na plyn," popisuje Rašková. Podle radnice se měřit začne nejdříve na jaře, ale ani to není jisté. „Za vším hledejme současnou právní úpravu při zadávání veřejných zakázek. Je to velká neznámá. Sám za sebe bych nerad zmiňoval i ten jarní termín," dodal primátor Miroslav Pišťák.

 

Komentáře

Dupli na plyn a radnice nemá nemá ani korunu,že?  :-)

Poslat nový komentář