Na Prostějovsku řádí chřipka, od zítřka platí v nemocnici zákaz návštěv

Na Prostějovsku řádí chřipka, od zítřka platí v nemocnici zákaz návštěv
Nemocnice Prostějov

Vedení prostějovské nemocnice, která je členem skupiny AGEL, se dnes rozhodlo po konzultacích s Krajskou hygienickou stanicí vyhlásit dočasný zákaz návštěv. Důvodem je rostoucí výskyt akutních respiračních infekcí v regionu. Zákaz platí od zítřejšího dne tj. od 19. ledna 2013, není časově omezen a platí do odvolání.

Vedení se rozhodlo vyhlásit celoplošný zákaz návštěv z důvodu překročení hranice chřipkové epidemie v okrese Prostějov. Aktuální výskyt onemocnění již dosáhl počtu 2041 pacientů na sto tisíc obyvatel. Zákaz návštěv platí pro všechna oddělení.  „Ve výjimečných případech je návštěva možná po individuálním zhodnocení a schválení lékařem,“ říká lékařský ředitel prostějovské nemocnice MUDr. Jiří Ševčík.

Cílem je zabránit šíření onemocnění mezi pacienty a  návštěvami. Jsme si vědomi, že omezujeme pacientův kontakt s jejich blízkými, ale snažíme se tímto krokem zajistit jejich včasné uzdravení a návrat do domácího prostředí bez komplikací. Věříme, že pacienti i příbuzní tuto mimořádnou situaci pochopí, a že v krátké době bude jejich kontakt opět umožněn v neomezeném rozsahu,“ doplňuje náměstek.

V rámci skupiny AGEL vyhlásila v Olomouckém kraji celoplošný zákaz návštěv také Šumperská nemocnice. V Moravskoslezském kraji pak třinecká Nemocnice Podlesí, ostravská Vítkovická nemocnice a Nemocnice Valašské Meziříčí. Ostatní nemocnice skupiny AGEL zatím k celoplošnému zákazu návštěv nepřistoupily. Všechna zdravotnická zařízení však celou situaci kolem výskytu akutních respiračních infekcí v jednotlivých regionech důkladně monitorují a jsou v kontaktu s krajskými hygienickými stanicemi.

(red)

Poslat nový komentář